[eduweb] Problem z oglądaniem kursów
Slawomir Krej
4/7/2015 | 7:09 PM

Nie wyświetla mi się video z kursów, jest tylko głos. Próbowałem w IE11 i FireFoxie. Gdzie leży problem?

Grzegorz Róg
4/20/2015 | 11:20 PM

Player działa w trybie HTML / Flash. Zatem warto się upewnić, że po stronie przeglądarki jest włączona pełna obsługa JS oraz że wtyczka Flash jest aktualna (jeśli przeglądarka nie wspiera h264/html5). Ponadto warto upewnić się że nie są włączone żadne wtyczki które mogą utrudniać działanie strony, najlepiej kontrolnie wyłączyć wszystkie i wyczyścić pamięć podręczną.

Karolina
4/13/2015 | 12:25 PM

Spróbuj w chrome (tam są wtyczki do wideo zainstalowane na wstępie) jeżeli problem nadal będzie się powtarzał proponuję poszukać odpowiednich wtyczek do wideo aczkolwiek jeżeli jest głos a obrazu brak możliwe że wina leży nie po stronie sprzętu... Póki co trzeba popróbować z wtyczkami.

Slawomir Krej
4/8/2015 | 8:59 PM

Przeglądarki FireFox i IE 11, zainstalowane najnowszy Player Flash, najnowsza Java, wyczyszczone pliki tymczasowe. Kursy nie działają przez stronę www i te zakupione też, tzn. jest głos lektora, ale ekran jest czarny.

Mariusz Żabicki
4/8/2015 | 4:35 PM

Ja polecam przeglądarkę maxthon (testowałem eduweb na firefox'ie, chrome, safari, operze, explorerze) i teraz oglądam na maxthon lub - uwaga ;) - internet explorerze 11 (na którym o dziwo wszystko działa bez zarzutu ;))

Grzegorz Róg
4/8/2015 | 3:43 PM

Czy mogę prosić o bardziej dokładną specyfikację? Czy kursy nie działają przez stronę? (proszę o konkretny link), na jakiej wersji przeglądarki i systemie?